» planowanie, organizowanie i prowadzenie działalności gospodarczej w agrobiznesie;
» stosowanie przepisów prawa przy podejmowaniu
i prowadzeniu działalności gospodarczej;
» wykorzystywanie wiadomości przyrodniczych, ekonomiczno-organizacyjnych i technicznych dla prawidłowego funkcjonowania przedsiębiorstwa;
» opracowywanie i stosowanie efektywnych strategii marketingowych, związanych z prowadzoną lub planowaną działalnością gospodarczą w agrobiznesie;
» analizowanie i ocenianie działalności zaopatrzeniowej, produkcyjnej, handlowej i finansowej przedsiębiorstwa;
» prowadzenie rachunkowości w małych przedsiębiorstwach agrobiznesu;
» sporządzanie podstawowych dokumentów związanych z działalnością przedsiębiorstwa.
K1. - ROL.04 - Prowadzenie produkcji rolniczej
» Prowadzenie produkcji roślinnej.
» Prowadzenie produkcji zwierzęcej.
» Obsługa środków technicznych stosowanych
w rolnictwie.
K2. - R0L.05 - Organizacja i prowadzenie przedsiębiorstwa w agrobiznesie
» Prowadzenie działalności gospodarczej
w agrobiznesie.
» Planowanie przetwórstwa żywności.
» Prowadzenie rachunkowości i rozliczeń podatkowych przedsiębiorstwa w agrobiznesie.